Van egy kertünk, amivel évekig nem tudtunk foglalkozni, nem is mi használtuk, s rettenetesen elhanyagolt állapotba került. De tavaly végre birtokba vehettük, és nagy örömmel láttunk neki, hogy az ódon hangulatú udvarból tényleg kertet varázsoljunk. Rájöttünk, hogy ez bizony évek munkája lesz, de a lelkesedésünk nem csökkent, idén tovább folytatjuk, s közben egyre határozottabb elképzeléseink vannak arról, milyennek is szeretnénk látni majdani kertünket. 

Nagyon tetszenek azok a kertek, ahol a pázsitot bokorcsoportok, tarka virágágyások színesítik, mintegy szigeteket alkotva a zöld egyes részein. Noha a pázsittól még messze vagyunk, azért én már elkezdtem egy ilyen sziget kialakítását.

Az udvar egy szabad részére már tavaly elültettem egy tuját, amit egynyári virágokkal, majd ősszel krizantémmal vettem körbe. Most tavasszal meglehetősen magányosan álldogált ott az elszáradt virágtövek között, ideje volt hát munkába venni a területet. Átgondoltam, hogyan is szeretném berendezni ezt a terecskét, tehát fejben megvolt a terv, már csak a megfelelő növényeket kellett megtalálni.

Barkácsáruház kertrészlegében járva rá is leltem társaira: egy gömbformára nyírt puszpángbokorra és egy üde sásra. A puszpángbokor illata mindig nagymamám kertjét juttatja eszembe, így páromnak esélye sem volt lebeszélni róla (igaz, nagyon azért nem is akart :).

Először odapróbálgattam, hogy hol is néznének ki a legjobban, majd mikor megtalálták helyüket, beültettem őket.

Ám ekkor még mindig hiányzott a szín. Nos, a tavaszi virágpiacon nem nehéz színt találni, én a sárgán ragyogó árvácskákba szerettem bele.

 

Ezeket is odapróbágattam, hogy a legszebb arcukat mutathassák, majd szép sorban beültettem őket.

Ezzel kész is lett a virágszigetem.

S mivel virágszigetet cserepes növényekből is ki lehet alakítani, abból meg volt bőven, egy fenyőfa tövében ilyet is összerendeztem.

Figyelmedbe ajánlom:

5 + 1 egyszerű kerti pad virágládával

Ha tetszett a cikk, nézz be Facebook oldalamra is, ahol még több ötlet, inspiráckó vár.