Hirtelen fordult kora nyáriasra az idő, így esténként már ki lehet ülni kertbe, balkonra egy kis pihenésre, beszélgetésre. Egy-egy ilyen estére remek hangulatteremtő darab lehet meleg fényével néhány színes mécsestartó. Vehetsz persze készen is, de sokkal jobb egy olyanban gyönyörködni, amit te magad készítettél el. Nem is kell hozzá más, mint néhány teljesen egyszerű üveg mécsestartó (ha van elfekvő poharad, az is megteszi), színes selyempapírdarabok, dekupázs ragasztó és alkotó kedv. S ha véletlenül hűvösre fordulna az idő, nos a mécsestartók bent is jól mutatnak :)

Amit felhasználtam hozzá:

  • üveg mécsestartók
  • színes selyempapír konfetti (parti kellék boltban kapható, de lehet mintalyukasztóval is készíteni vagy szabálytalanra tépkedett selyempapír darabok is jók)
  • dekupázs ragasztó, szivacs ecset

Ahogy készült

Érdemes tisztára mosni a mécsestartókat, hogy ne legyenek rajta ujjnyomok. Ha eltörölgettük, már jöhet is a ragasztás. Egyszerre a mécsestartónak csak egy szakaszát kentem be ragasztóval, s erre simogattam rá a kis selyempapír korongokat. Óvatosan bántam velük, mert pont olyanok, mint a szalvéta: könnyen szakadnak.

Ezután jött a következő szakasz, majd így végig. Átfedéssel rakosgattam a korongocskákat, így izgalmasabb meg kevésbé szabályos a látvány. Ha nem akart odatapadni valahol, felülről is kentem rá ragasztót. A selyempapír (ugyanúgy, mint a szalvéta) nagyon vékony, a ragasztó átszűrődik rajta, s ott marasztalja a heyén. Amikor teljesen körbeértem és már mindenhol volt papír, még egyszer átkentem az egészet ragasztóval. Ez amolyan védőréteget képez rajta, hiszen a dekupázs ragasztó lakként is működik.

Nézd meg videón is a folyamatot!

Tehetsz bele teamécsest, de mutatós LED mécsessel is. Ez utóbbi legalább nem alszik ki némi szellőnél sem.

Figyelmedbe ajánlom:

Pöttyös bögre kicsit másképp

DIY nyaklánc vidám pomponokból

Villámgyorsan elkészíthető ajándékcsomagoló párna dobozka

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz, ahol még több ötletet, inspirációt találsz. Csak egy like, és mindig értesülsz a legújabb posztokról. Pinterest oldalamon pedig tematikus táblákba rendezett színes, izgalmas ötletek várnak.