Vágytam már egy színes, izgalmas nyakláncra, s bár szeretem a gyöngyöket, most olyat akartam készíteni, ami valami más, különlegesebb. Ezért fordultam a pólófonal felé.

Amit felhasználtam hozzá:

kék és sárga pólófonal, színes melírozott fonal, fém medál alap hozzá megfelelő méretű üveglencsével, kicsi darab scrapbook papír, decoupage ragasztó, ragasztó pisztoly

pólófonal  textilékszer

Ahogy készült:

A pólófonalból és a melírozott fonalból 70 cm-es darabokat vágtam (színenként 6-ot). A végüket ragasztó pisztollyal ragasztottam össze. Összefogtam őket, s ott, ahol ragasztottam, körbetekertem sárga pólófonallal, így eltűnt a ragasztás. Két másik helyen pedig rátekert melírozott fonallal díszítettem.

A scrapbook papíron körberajzoltam az üveglencseét, majd kivágtam az ovális darabot. Decoupage ragasztóval felragasztottam a papírt a fém medál alapra, majd száradás után ugyanezzel a ragasztóval ráragasztottam az üveglencsét. Színes fonalból készítettem rá bojtot. A medál alap tetején lévő lyukba pólófonalat fűztem, amit rátekertem a nyalkáncra, s a végét ragasztó pisztollyal rögzítettem.

pólófonal  textilékszer

pólófonal  textilékszer