Noha nagyon szeretek alkotni, és sokféle technikát, ötletet kipróbáltam már, a varrás eddig valahogy elkerült.(Vagy én őt :) Ám egyre többször csodálkozom rá bájos textilfigurákra és ezzel együtt egyre többször mozgatja meg fantáziámat a méteráru és hobbi boltok színes textilkínálata. Jelzésnek vettem, hogy íme, a varrás ideje is elérkezett életembe. A gondolatot pedig tett követte. Előkerestem a szekrény mélyéről a már egyszer régebben beszerzett "valamire majd úgyis jó lesz" textilcsíkjaimat, s kigondoltam a lehető legegyszerűbb nyusziformát. Így születtek meg ezek a színes, virágos, húsvétot váró nyuszilányok.

húsvét textilfigura

Amit felhasználtam hozzá:

  • színes vászon anyagok
  • színben a textilhez illő cérnák
  • töltőanyag
  • szalag
  • papír a sablon megrajzolásához

húsvét textilfigura

Ahogy készült:

Fénymásoló papíron megrajzoltam az általam kigondolt (végtelenül egyszerű) nyusziformát, majd kivágtam. A textilt színével egymásra hajtottam, s a visszáján kis ráhagyással filctollal körberajzoltam a formát.

húsvét textilfigura

Gombostűvel néhány helyen összetúztem az anyag két oldalát, s ollóval a vonal mentén kivágtam. Kicsit beljebb körbe összevarrtam, ám az alján egy részt kihagytam, hogy majd ki tudjam fordítani, s a töltőanyagot bele tudjam tömni.

Tapasztalat:

Jobb lett volna, ha pontosan rajzolom körbe a figurát, s ehhez képest ráhagyással vágom ki, mert akkor látszott volna a vonal, s ez könnyebbé tette volna a varrást.

húsvét textilfigura

húsvét textilfigura

Az összevarrt anyagot kifordítottam, s beletömtem a töltőanyagot. A füleibe ceruzával nyomkodtam bele.

húsvét textilfigura

húsvét textilfigura

Végül összevarrtam az alját.

húsvét textilfigura

Már csak egy kis díszítés volt hátra: Az egyik nyuszilányra egy kicsi szívecske, a másikra levél formájú sál, a harmadikra masni került.

húsvét textilfigura

húsvét textilfigura

A húsvéti készülődéshez ezt is figyelmedbe ajánlom:

Húsvéti kopogtató és asztaldísz

Mókás húsvéti bárányok vattakorongból

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd Facebook oldalamat is, ahol még több ötlet, inspiráció vár.