Szeretek úgy főzni, hogy a kezem ügyében friss fűszerek vannak, amik azután lelket adnak az ételnek. Már az illatuk is varázslatos. Ehhez nem feltétlenül kell kert, elég hozzá egy balkon vagy a konyhaablak párkánya. A recept végtelenül egyszerű. Végy néhány szép és egészséges fűszernövényt, pár terrakotta cserepet, majd ültesd az előbbit az utóbbiba. Ha kedved van hozzá, ültetés előtt díszítsd a cserepet. Például táblafestékkel, így fel is írhatod rájuk krétával a fűszerek nevét. No, nem azért, mintha elfelejtenéd, inkább a dekoráció kedvéért. Bár, ha van olyan ismerősöd, barátod, akit megajándékoznál vele, ám ő nem feltétlenül a fűszerek nagy ismerője, információt is hordozhat a felírat.

Imádok a piac őstermelő virágárus részébe járni. Nemcsak a virágok, hanem az árusok miatt is, mert tőlük a növények mellé mindig kapok jó szívvel adott hasznos tanácsokat is. Most is itt szereztem be három illatos fűszernövényemet: bazsalikomot, kakukkfüvet és citromfüvet. A bazsalikom mellé kaptam azt a jó tanácsot, hogy mindig csípjem le a tetejét, mert úgy fog bokrosodni.

Akkor nézzük is a dekoratív fűszerkert hozzávalóit

  • friss fűszernövény
  • terrakotta cserép alátéttel együtt
  • táblafesték
  • szivacsecset
  • kréta
  • maszkoló szalag
  • virágföld

Ahogy készült

Először a cserepeket vettem kezelésbe. Portalanítás után körberagasztottam maszkoló szalaggal azt a területet, amit már nem akartam befestékezni.

Jöhetett a festés. A cserép peremét krétafestékkel festettem le kívül is, belül is. Kívül a maszkoló szalag biztosította a festés szélének egyenletességét, belül ez nem volt érdekes, mert ott úgyis eltakarja a virágföld.

Amikor a festék megszáradt (ez nagyon gyorsan megtörtént) már csak az ültetés maradt hátra. Végül krétával felírat került a cserepekre.

Nálam most a balkonon kaptak helyet.

Figyelmedbe ajánlom:

Tavasz a balkonon

Tulipán és japánbirs - tavaszi kertem királynői

Édeset az édesnek - Készíts különleges ajándékot anyák napjára

Ha tetszett a cikk, csatlakozz Facebook oldalamhoz, ahol még több ötletet, inspirációt találsz. Csak egy like, és mindig értesülsz a legújabb posztokról. Pinterest oldalamon pedig tematikus táblákba rendezett színes, izgalmas ötletek várnak.