Tudom, van még itt-ott hófolt, és a hőmérséklet sem túl barátságos. Ám ez nem marad örökké így. A levegőben már benne van a tavasz ígérete, s a napsütötte foltokon már próbálkoznak a tavaszi virágok. Amint megjavul kicsit az idő, robbanni fog a természet, s minden bizonnyal szinte szemmel látható lesz a növekedés, színesedés. S akkor pillanatok alatt fog előbújni az ibolya is, ami úgy hiszem sokunk kedvenc virága. Színe, illata, formája egyaránt elbűvölő, és persze díszítésre sarkalló. No, nem arra gondoltam, hogy szedjük csokorba és nézegessük (bár ez sem elvetendő ötlet), hanem arra, hogy kihasználhatjuk ehető mivoltát, s ételeinket, sütijeinket varázsolhatjuk vele egyedivé, különlegessé, illatossá. Csodás díszei lehetnek ünnepi asztalunknak is.

Nincs is már dolgunk, mint szedni egy csokornyi ibolyát, alaposan megmosni, a száráról leválasztani  (mert csak a virága ehető), s rászórni az éppen elkészült sütire, szendvicsre, lekváros kenyérre, salátára, netán bele a palacsinta tésztába.

virág  tavasz étel-ital

Forrás

virág  tavasz étel-ital

Forrás

virág  tavasz étel-ital

Forrás

virág  tavasz étel-ital

Forrás

virág  tavasz étel-ital

Forrás

virág  tavasz étel-ital

Forrás

Mivel imádom a tavaszt, a tavaszi virágokat, jövök még ehető virágokkal s ibolyás ötletekkel is.

Ha tetszett a cikk, kövesd Facebook oldalamat is még több ötletért, inspirációért.