bemutatkozás

Kedves Látogató! Üdvözöllek a blogomon, örülök, hogy itt vagy s olvasod. Sok-sok ötlettel, inspirációval várlak, bátran válogass közülük.

Néhány mondat magamról.

Mikor is kezdtem el alkotni? Nem tudnám időponthoz kötni. Már gyerekkoromban szerettem rajzolgatni, vagdosni, szerettem a színeket, az érdekes formákat. Ám másfelé vitt az utam, elcsábított a történelem és az irodalom. Azután jó sok évvel ezelőtt a fiamtól kaptam szülinapomra egy gyöngykészletet, s ezzel elkezdődött a szerelem. Sokáig a gyöngyfűzés kötött le, egyre izgalmasabb, aprólékosabb mintákat próbálgattam, s igen, a színek szeretete ismét előjött, imádtam összeválogatni egy-egy ékszerhez a gyöngyöket, kialakítani az adott darab színvilágát, harmóniáját. De nem álltam meg itt. Ahogy nőtt a hobbi boltok kínálata, úgy bővült az én érdeklődési köröm is. Számtalan anyag, technika kipróbálása vált lehetővé, s én éltem is a lehetőséggel. Rendszeres látogatója lettem foglalkozásoknak, de itthon is ecsetet ragadtam s festettem, ragasztottam, repesztettem, csiszoltam. Kedvencemmé vált a decoupoage, elbűvölt a bútorfestékekben rejlő sokféle lehetőség, a különböző pasztákkal alakítható felületek variációi, s választani sem tudok a szebbnél szebb scrapbook papír, színes textil között, a fonalak puhaságáról, varázsáról nem is beszélve. Egyszóval csapongok és nagyon élvezem.

Szeretem, hogy a lakásban saját készítésű dekorációk köszönnek rám, számomra ez hozzátartozik az  otthonossághoz, meghitt hangulathoz.

Hiszem, hogy az alkotás egyfajta meditáció, ami segít lecsendesedni, kívül kerülni a napi problémákon.  Hiszem, hogy bárki képes rá, csak merni kell elkezdeni. S elkezdeni egyszerű dolgokkal érdemes, hiszen egy papírvirág elkészítésében is ott van az alkotás öröme, a sikerélmény pedig segít tovább lépni. S ha egyszer megjön az étvágy….

Ehhez szeretnék segítséget adni ezzel a bloggal. Hogy kedvet kapj, megízleld az alkotás örömét, hogy a leírások segítségével bele merj vágni. Vagy ha már elkezdted, s magad is gyakorlott „alkotó” vagy, akkor jól jön az ispiráció.

Kívánok örömteli, önfeledt alkotást. Üdvözlettel :  Vágvölgyi Marcsi

Kapcsolat: vagvolgyine.maria@gmail.com

 

Érdemes követned Facebook oldalamat is, ahol még több ötlet, inspiráció vár.